Contact: 0253.238.220 office@edilitara.ro

Gestionare câini fara stăpân

Serviciul Gestionare Câini fără Stăpân

– urmărește reducerea numărului de câini fără stăpân, ameliorarea sănătății și bunăstării câinilor din adăpost, stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului și al pierderii câinilor, facilitarea recuperării câinilor pierduți, reducerea apariției rabiei și a altor zoonoze, reducerea riscurilor asupra sănătății oamenilor, precum și prevenirea agresivității asupra oamenilor și animalelor.

Edilitara Public S.A administrează centrul canin amplasat în Târgu Jiu, str. Termocentralei nr. 27A, cu o capacitate de aproximativ 400 locuri.

Capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Târgu-Jiu, respectiv acei câini care circulă liberi, fără însotitor, în locuri publice presupune următorul ciclu de operațiuni:

–   strângerea câinilor prin metode specific;

–   transportul câinilor în adăpostul canin;

–   examinarea clinică și înregistrarea câinilor în registre speciale

–   adăpostirea, îngrijirea și hrănirea câinilor

– deparazitare, vaccinarea antirabică, microciparea și sterilizarea câinilor

–   revendicarea sau adopția câinilor

–   efectuarea dezinfectiilor și dezinsectiilor în adăpostul canin și în mijloacele de transport

 

Edilitara Public S.A are obligația să captureze câinii fără stăpân, la sesizarea scrisă a persoanelor fizice sau juridice în baza unui program stabilit.

Capturarea câinilor se va face fără acte de cruzime, cu ajutorul dispozitivelor prevăzute de legislația în vigoare.

Pentru capturarea câinilor, pot fi folosite de către personalul calificat:

– crose speciale formate din tije de aluminiu, având la capăt o buclă care poate să gliseze sau care se poate strânge în jurul gâtului câinelui, pentru a permite persoanei calificate să țînă câinele la distanță și să-l poată manipula. Buclă trebuie fixată la lărgimea dorită, pentru a evita strangularea animalului, mecanismul de declanșare rapidă fiind utilizat pentru eliberarea câinelui în caz de urgență sau atunci când este pus într-o cușcă;

– cuști capcană în care se introduce mâncare și care sunt dotate cu uși mobile care cad după intrarea animalului în cușcă , aflate pe sol și apoi încarcate în autovehicule;

– puști sau pistoale cu tranchilizante – acestea vor putea fi folosite de către persoane autorizate și instruite în acest sens, cu respectarea normelor în vigoare.

Transportul câinilor

Câinii docili pot fi transportați până la adăposturi în vehicule închise de tip camionetă. Câinii se vor transporta în cuști individuale. Trebuie să existe o cușcă separată pentru câinii morți și pentru câinii bolnavi.

Transportul cadavrelor câinilor nu se va face în același timp cu transportul câinilor vii.

Serviciul gestionare câini fără stăpân este structurat astfel:

– compartimentul de întreținere, care se ocupă cu preluarea câinilor capturați, cazarea acestora, crotalierea , evaluarea stării de sănătate și vaccinarea antirabică a câinilor introduși în adăpost;

– compartimentul de capturare, echipele fiind dotate cu mijloacele necesare desfășurării activității conform prevederilor legale.

Contact:

Edilitara Public S.A poate fi înștiințată  fie prin sesizare online, pe pagină de Facebook a societății, Edilitară Public, pe mail-ul office@edilitara.ro, fie la numărul de telefon  0253 238 220.

Ne gasiti si pe Facebook

Calendar

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Oraș curat, îngrijit și modern, locuitori sănătoși, fericiți și mulțumiți!